Partnerség, mesterséges intelligencia – Innovációs Napok május 14-15-én

2024. május 7.

Május 14-15-én startol el a régió legnagyobb kutatás-fejlesztési rendezvénye, az Innovációs Napok, melynek fókuszában idén a mesterséges intelligencia, valamint a tudományos és üzleti kapcsolatok fejlesztése áll. A kétnapos program helyszínéül a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont szolgál, az esemény a Deutsche Telekom IT Solutions és a PTE koprodukciójában valósul meg.

A program első napja a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos kutatásokról, innovációkról és üzleti-technológiai megoldásokról szól. Arra keresik a választ, hogy miként tudunk felkészülni és reagálni az MI előidézte változásokra, miként aknázhatjuk ki a mesterséges intelligencia képességeit, mely hatásaira kell kiemelt figyelmet fordítanunk. Gyakorlati példákon át világítanak rá a szakértők a téma jogi, technológiai, telekommunikációs és társadalmi aspektusaira. Május 15-én a gépi tanulás terén az érdeklődők egy miniworkshop keretén belül ki is próbálhatják tudásukat.

A Deutsche Telekom IT Solutions büszkén támogatja a Pécsi Tudományegyetem Innovációs Napok rendezvényét, mivel ez az esemény kiválóan tükrözi elkötelezettségünket az oktatás és a műszaki innováció iránt. Az AI területén végzett kutatások és fejlesztések kiemelten fontosak számunkra, és az egyetemmel való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy közösen formáljuk a jövő technológiai tájképét. A rendezvény egyedülálló platformot biztosít arra, hogy megosszuk szakértelmünket, és tovább erősítsük kapcsolatainkat az akadémiai világ, a vállalati szektor és a következő generáció tech-tehetségeivel – hangsúlyozta Kónya László, a Deutsche Telekom IT Solutions vezérigazgatója.

A második nap középpontjában a partnerségek, az üzleti és tudományos együttműködések fejlesztése áll. Idén két terület kerül reflektorfénybe: egyrészt a természettudományos kutatási eredmények kapcsán az ultraprecíziós megmunkálásról és a mikotoxinok élelmiszeripari vonatkozásairól lesz szó, másrészt a gyógyszertudományi képzések aktuális kérdéseit vitatják meg az érintett kutatók, vezetők és szakemberek.

Számos kísérőrendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők: a MedTech Minds műhelyen a vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról, az Adat-EDIH programon pedig a vállalkozások digitalizációs lehetőségeiről, elsősorban az adatvagyon hasznosításáról és annak jogi kereteiről zajlik eszmecsere. A program ad otthont a Magyar Innovációs Szövetség Felsőoktatási Tagozata ülésének, valamint a PBKIK Innovációs Bizottsága ülésének is.

Három kategóriában idén is átadják a PTE Innovációs Díjat, amit olyan feltalálók, kutatók vagy hallgatók kaphatnak, akik innovatív megoldásokkal kapcsolódnak az MI alkalmazhatóságához. Az elismerés célja, hogy azonosítsa azokat a legújabb és legmodernebb kutatásokat, fejlesztéseket és innovációkat, amik létező piaci igényekre reagálnak, ezáltal üzleti értékpotenciállal rendelkeznek, és a mesterséges intelligencia területén valósulnak meg. A díj ezeknek a fejlesztéseknek szeretne ismertséget, támogatást és értékesítési lehetőséget biztosítani.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részletek, regisztráció:

pteinnovacio2024.ticketninja.io

Forrás:

PTE

Címfotó:

Pixabay.com